11 روش طلایی برای تقویت ناخن‌ های شکننده

جنس و ظاهر ناخن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده‌ سلامت یا بیماری باشد. باید بدانیم استفاده‌ بیش از حد از محصولات خاص، تغذیه‌ نامناسب و سبک نادرست زندگی به طور مستقیم بر سلامت و تقویت ناخن تأثیر گذار است.

روش های موثر برای تقویت ناخن

ناخن‌های ضعیف، شکننده یا نرم ممکن است نشان دهنده‌ مشکلاتی در کبد، کلیه یا بیماری پوستی پسوریازیس باشد که نیاز به مراجعه به پزشک خواهد داشت. همچنین نحوه‌ برخورد فرد با ناخن‌های خود می‌تواند به طور مستقیم بر سلامت و استحکام آن‌ها تأثیر بگذارد.

روش‌های مؤثر برای تقویت ناخن‌ های شکننده

موارد زیر شامل نکات کلی و ترفندهایی است که افراد می‌توانند برای تقویت و حفظ سلامت ناخن‌های خود از آن‌ها استفاده کنند.

1) تغذیه‌ مناسب

یک رژیم غذایی مغذی و متعادل که حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی است، می‌تواند به طیف وسیعی از مسائل مرتبط با سلامتی از جمله تقویت ناخن ها کمک کند.

اگر فردی مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را از طریق رژیم غذایی خود دریافت نکند، می‌تواند مصرف یک نوع مولتی ویتامین را جایگزین کند. با این حال توصیه می‌شود همیشه قبل از مصرف هر مولتی ویتامین با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها با داروهای مصرفی تداخل نداشته باشند.

برخی از ویتامین‌ها و مواد معدنی برای حفظ سلامت و تقویت ناخن ها ضروری هستند. این موارد شامل:

بیوتین

بیوتین یکی از ویتامین‌های گروه B است که به عنوان ویتامین B7، کوآنزیم R و ویتامین H نیز شناخته می‌شود. بیوتین خوراکی برای درمان بیماری‌های مختلف ناخن به کار رفته و نتایج امیدبخشی به دنبال داشته است.

این ویتامین رشد سلول‌های سالم را تقویت می‌کند و به متابولیسم اسیدهای آمینه‌ سازنده‌ پروتئین که برای رشد و تقویت ناخن ضروری هستند، کمک می‌کند.
بیوتین بیشتر در اندام‌ها مانند کبد متمرکز است، اما زرده تخم مرغ، لبنیات، مخمرها، ماهی سالمون، آووکادو، سیب زمینی شیرین، آجیل، دانه‌ها و حتی گل کلم نیز از منابع بیوتین به شمار می‌روند.

ویتامین‌های دیگر گروه B

ویتامین B12 در جذب آهن و همچنین رشد گلبول های قرمز نقش دارد. آهن و B12 هر دو برای محکم و سالم نگه داشتن ناخن ها ضروری هستند. همچنین وجود فولات یا ویتامین B9 با کمک به شکل‌گیری گلبول‌های قرمز و رشد سلول‌های جدید برای رشد و سلامت ناخن‌ها مهم است.

فولات را می‌توان در سبزیجات سبز تیره، مرکبات، لوبیا، نخود فرنگی، عدس ، آجیل ، دانه‌ها و آووکادو یافت. اگرچه در سایر غذاها و نوشیدنی‌ها نیز مقداری از آن وجود دارد اما بیش از هر چیز در منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، گوشت پرندگان، انواع ماهی، تخم مرغ و لبنیات یافت می‌شود.

آهن

آهن مرکز گلبول‌های قرمز است که اکسیژن را به اعضا و سلول‌های بدن از جمله ناخن‌های شما منتقل می‌کند.

بدن شما آهن موجود در غذاهای حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ را بهتر از آهن موجود در غذاهای گیاهی مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، بادام زمینی، دانه‌ها، لوبیا و سایر غذاهای غنی شده جذب می‌کند.

منیزیم

منیزیم چیست؟ نوعی ماده معدنی است که در بیش از 300 واکنش در بدن شما دخیل است، از جمله سنتز پروتئین که برای رشد و تقویت ناخن لازم است. پشته‌های عمودی در ناخن‌های شما ممکن است نشانه‌ کمبود منیزیم باشد.

غلات کامل، به طور خاص گندم کامل، منبع غنی منیزیم‌ هستند. همچنین سبزیجات با برگ سبز تیره، کینوآ، بادام، بادام هندی، بادام زمینی، لوبیای ادامامه و لوبیای سیاه نیز به عنوان منابع منیزیم به شمار می‌روند.

پروتئین

ناخن ها در درجه اول از ساختاری فیبری به نام کراتین ساخته می‌شوند.

این همان چیزی است که به ناخن‌ها استحکام و مقاومت می‌بخشد و همچنین از آن‌ها در برابر آسیب و فشار محافظت می‌کند. جالب است بدانید کراتینی که مشاهده می‌کنید در واقع مرده است؛ ناخن ها توسط سلول‌های مرده‌ای شکل می‌گیرند که که با فشار تولید سلول‌های جدید از پایین ناخن نمایان می‌شوند.

جذب مقدار کافی پروتئین از طریق رژیم غذایی برای تولید بیشتر کراتین و در نتیجه تقویت ناخن ها ضروری است؛ بنابراین عدم مصرف میزان کافی پروتئین می‌تواند باعث ضعف و سستی ناخن‌ها شود. پروتئین را می‌توان از منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، گوشت پرندگان، ماهی، تخم مرغ، لبنیات و همچنین غذاهای گیاهی مانند سویا، حبوبات، لوبیا، عدس، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل دریافت کرد.

اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 باعث حفظ رطوبت ناخن‌ها شده و به آنها ظاهری براق می‌بخشند.

ماهی‌های چرب مانند ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی تن و ساردین در صدر جدول مواد حاوی امگا 3 قرار دارند. علاوه بر این گردو، سویا، تخم مرغ، دانه چیا، تخم کتان، ماهی و روغن تخم کتان نیز حاوی امگا 3 هستند.

ویتامین C

ویتامین C برای تولید کلاژن بسیار ضروری است، کلاژن نوعی پروتئینی است که به بسیاری از بافت‌ها شکل، استحکام و یکپارچگی می‌بخشد و به عنوان پایه‌ اصلی ساختار ناخن‌ها، مو و دندان شناخته می‌شود.

کمبود ویتامین C می تواند منجر به شکننده شدن ناخن‌ها و همچنین کند شدن رشد آن‌ها شود. در حالی که به باور عموم میوه‌هایی مانند پرتقال، توت فرنگی و کیوی حاوی مقدار سرشاری از ویتامین C هستند اما فلفل دلمه ای، سبزیجات سبز و گوجه فرنگی نیز مقادیر زیادی از این ویتامین را دارا هستند.

فلز روی یا زینک

زینک یا روی برای واکنش‌های زیادی در بدن شما از جمله رشد و تقسیم سلول‌ها لازم است.

ناخن‌ها از نوعی سلول ساخته شده‌اند که به سرعت رشد می‌کند و تقسیم می‌شود. به همین دلیل، تأمین پایدار زینک برای رشد و تقویت ناخن ها لازم است. ماده زینک نیز در منابع پروتئین حیوانی، سویا، نخود، لوبیای سیاه، آجیل‌هایی مانند بادام و بادام هندی و دانه‌ها یافت می‌شود.

 

2) برای حفظ سلامت ناخن‌ها بدنتان را هیدراته نگه دارید

آبرسانی تأثیر مستقیمی بر سلامت و تقویت ناخن های فرد دارد. هنگامی که فرد به اندازه‌ کافی مایعات دریافت نمی‌کند، ناخن‌های او شکننده می‌شوند. زود شکستن و پوسته‌پوسته شدن ناخن از علائم اصلی این مشکل به شمار می‌روند.

برای حفظ سلامت ناخن‌ها بدنتان را هیدراته نگه دارید

3) از ژلیش ناخن یا استفاده از لاک اکریلیک خودداری کنید

استفاده مداوم از لاک، ژل ناخن یا آکریلیک می‌تواند به ناخن‌های فرد آسیب برساند و باعث لایه برداری آن‎ها شود.

براساس نظرات بنیاد سرطان پوست، اشعه‌ فرابنفش که افراد برای خشک کردن لاک ژل از آن استفاده می‌کنند نیز خطراتی دارد. این امر به این دلیل است که اشعه‌ فرابنفش با سرطان پوست و پیری زودرس ارتباط دارد. این بنیاد توصیه می‌کند 20 دقیقه قبل از مراجعه به سالن زیبایی ناخن از ضد آفتاب مناسب استفاده شود.

4) از مصرف برخی محصولات مربوط به ناخن پرهیز کنید

بسیاری از محصولات مانند لاک پاک‌کن و سایر محصولات مخصوص ناخن ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که باعث می‌شود ناخن‌ها تضعیف شده و به راحتی بشکنند.

اگر در حال تقویت ناخن های خود هستید، نباید از لاک و لاک‌پاک‌کن استفاده کنید.

5) به طور مرتب از کرم مرطوب کننده استفاده کنید

مرطوب کردن ناخن‌ها نیز به اندازه پوست اهمیت دارد. استفاده از کرم مرطوب کننده‌ مناسب برای دست می‌تواند به مرطوب نگه‌داشتن ناخن‌ها نیز کمک کند. استفاده از کرم مرطوب کننده پس از شستن دست‌ها یا پاک‌کردن لاک ناخن ضروری است؛ این کار تا حد زیادی رطوبت از دست رفته ناخن‌ها را باز می‌گرداند.

به طور مرتب از کرم مرطوب کننده استفاده کنید

6) دست‌های خود را بیش از اندازه ضد عفونی نکنید

افراد معمولاً از ضدعفونی کننده‌‌های دست به عنوان جایگزین شستشو استفاده می‌کنند. با این حال، ضد عفونی کننده‌‌های دست اغلب حاوی الکل هستند که می‌توانند رطوبت طبیعی و مورد نیاز دست‌ها و ناخن‌ها را از بین ببرند. بنابراین استفاده‌ مکرر از این محصولات می‌تواند ناخن‌ها را شکننده و آسیب‌پذیر کند.

اگر استفاده از ضدعفونی کننده‌ دست تنها گزینه است، فرد باید از تماس آن با ناخن‌هایش خودداری کند و فقط مقدار کمی از آن استفاده کند.

7) هنگام استفاده از شوینده‌ها دستکش بپوشید

شوینده‌ها اغلب حاوی مواد شیمیایی خطرناک هستند. اگرچه ممکن است در هنگام استفاده از یک شوینده هیچ مشکلی در پوست یا ناخن‌‌ها مشاهده نشود، اما می‌تواند به آن‌ها آسیب برساند. هنگام استفاده از این محصولات از دستکش‌های لاستیکی استفاده نمایید تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنید.

8) از ناخن‌های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید

نقش ناخن‌ها محافظت از پوست نرم زیر آن‌ها است. استفاده از آن‌ها به عنوان ابزاری برای انجام کارها ایده خوبی نیست.

به عنوان مثال اگر برای باز کردن قوطی نوشابه از ناخن استفاده شود، ممکن است علاوه بر شکستن ناخن‌ها، بستر ناخن نیز آسیب ببیند؛ بنابراین برای محافظت از ناخن‌ها، پیشنهاد می‌شود از یک ابزار مخصوص یا پدهای محافظت از انگشتان استفاده شود.

9) ناخن‌ها را کوتاه نگه دارید

برای ناخن‌های کوتاه‌تر احتمال آسیب کمتری وجود دارد. هنگامی که فرد ناخن‌های بلندی دارد، بیشتر احتمال دارد که به چیزی یا جایی گیر کند و بشکند یا ترک بردارد. کوتاه نگه‌داشتن ناخن‌ها روش مؤثری برای پیشگیری از شکستگی‌های احتمالی، حفظ استحکام و تقویت ناخن‌ها است.

برای تقویت ناخن‌ها، آنها را کوتاه نگه دارید

10) از تماس بیش از حد با آب خودداری کنید

تماس طولانی ‌مدت ناخن‌ها با آب باعث نرم شدن ناخن‌ها شده  و سبب می‌شود که ناخن‌ها به راحتی بشکنند. برای جلوگیری از این امر می‌توان از روش‌هایی نظیر پوشیدن دستکش هنگام شستن ظرف‌ها استفاده کرد.

11) داروهایتان را بررسی کنید

برخی از داروهای خاص، به ویژه مُدِر‌ها (دیورتیک‌ها) می‌توانند ناخن‌های فرد را کم آب کنند. اگر فردی هنگام مصرف این نوع از داروها متوجه ضعف در ناخن‌هایش شد، می‌تواند با پزشک خود مشورت کند تا در صورت امکان داروهایش‌ را تغییر دهد.

تجربه شما

با خواندن این مقاله راه‌های مراقبت از ناخن و روش‌های تقویت ناخن را شناختید. در صورتی که پرسشی در این مورد دارید که پاسخ آن را در متن مقاله نیافته‌اید، می‌توانید از طریق بخض نظرات با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما پاسخگوی شما خواهند بود.

منابع

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1764360
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29057689
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28786550
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6117694
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7746564

 

miosturizer

4.3/5 - (100 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
14 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها