مقاومتکردن در برابر اکستنشن مژه، کار آسانی نیست. این اکستنشنها بلند، حجیم، پرپشت و جذاب هستند و تمام انتظارات شما را از مژههای ایدهآل برآورده میکنند. اگر به دنبال جذابیت بیشتر چشمانتان هستید، با استفاده از اکستنشن مژه میتوانید مژههایی رویایی، پرپشت و زیبا داشته باشید.
اما آیا اکستنشن مژه بیخطر است؟ در این مقاله، درباره مراحل انجام اکستنشن، اقدامات مراقبتی پس از کاشت و عوارض جانبی احتمالی آن صحبت میکنیم. با اطلاع از این موارد میتوانید تصمیم آگاهانهتری درباره استفادهکردن یا نکردن از اکستنشن مژه بگیرید. پس با ما همراه باشید.
اکستنشن مژه چیست؟
اکستنشن، مژههایی نیمهدائمی از جنس مواد مصنوعی، ابریشم یا خز سمور است که برای ایجاد مژههایی بلندتر و ضخیمتر، یکی پس از دیگری با استفاده از چسبی مخصوص، روی مژههای طبیعی چسبانده میشوند. چسباندن کامل این مژهها روی هر دو چشم، حدود دو ساعت طول میکشد.
اکستنشنها در نهایت مثل مژههای طبیعی میریزند؛ بنابراین برای حفظ آنها باید هر سه تا چهار هفته یک بار ترمیمشان کرد.
نحوه انجام اکستنشن مژه
فرآیند اکستنشن مژه در محیطی راحت، در حالت نشسته یا درازکش انجام میشود و حدود دو ساعت طول میکشد.
مراحل کلی این فرآیند عبارتند از:
- تمیز کردن هر دو چشم
- چسباندن مژههای پایین با چسب جراحی به پوست، با این هدف که مژههای طبیعی پلک پایین به طور تصادفی به مژههای پلک بالا نچسبند
- جدا کردن مژههای طبیعی از هم با یک موچین، انبرک یا یک وسیله مشابه
- چسباندن مژههای مصنوعی با استفاده از مقدار خیلی کمی چسب روی مژههای طبیعی که از هم جدا شدهاند
- تکرار این فرآیند برای پلک چشم دیگر
نکته: چشمها باید در طول این فرآیند بسته باشند.
اکستنشن مژه به چه افرادی توصیه نمیشود؟
با توجه به حساسیت و ظرافت پلکها، هر نوع واکنش آلرژیک و ناراحتی یا آسیب به چشمها میتواند مشکلساز باشد. همیشه قبل از استفاده از چسب مژه، نوع و ترکیبات آن را بررسی کرده و از متخصص بخواهید که از چسب فاقد فرمالدهید استفاده کند. بیشتر اکستنشنها روی مژههای طبیعی چسبانده میشوند؛ در نتیجه برای مؤثربودن فرآیند، فرد باید مقداری مژه طبیعی داشته باشد.
اگر شرایط زیر را دارید، در بیشتر موارد نباید از اکستنشن مژه استفاده کنید:
- مبتلا به آلوپسی آره آتا (ریزش موی سکهای) هستید.
- تحت شیمیدرمانی یا پرتودرمانی هستید.
- مبتلا به بیماری اختلال موکنی یا تریکوتیلومانیا هستید (اختلال وسواسی که شخص تمایل شدید به کندن مژهها و موهایش دارد).
در شرایط زیر از اکستنشن مژه استفاده نکنید:
- اگر پلکهای شما دچار خارش، التهاب یا عفونت شده است یا زخمهای باز دارید.
- اگر به لاتکس یا هر کدام از ترکیبات چسب مژه حساسیت دارید. در صورت عدم اطمینان از حساسیت به این ترکیبات، از متخصص بخواهید تا تست حساسیت انجام دهد (فرآیندی که طی آن متخصص مقدار کمی از چسب را روی بخشی از پوستتان میزند و بعد از ۲۴ ساعت آن ناحیه را بررسی میکند که آیا علائم واکنش آلرژیک قابل مشاهده است یا خیر).
نکته: متخصص به هیچ وجه نباید از چسب ناخن به جای چسب مژه استفاده کند.
عوارض جانبی اکستنشن مژه
معمولاً عوارض جانبی اکستنشن مژه به صورت خودبهخود رفع میشوند. گاهی اوقات، ممکن است ترکیبات مژهها یا چسبهایی که در این فرآیند مورد استفاده قرار میگیرند، آسیب جدی ایجاد کنند. در ادامه، به بررسی این عوارض جانبی میپردازیم.
واکنشهای آلرژیک
اکستنشنها با مواد مصنوعی مثل الیاف نایلون و ابریشم مصنوعی و یا خز سمور ساخته میشوند. بسیاری از افراد به خز سمور حساسیت دارند و این امر یکی از شایعترین دلایل مراجعه افراد به چشمپزشک است. اکستنشن مژه میتواند باعث بروز اختلالات چشمی مانند کراتوکنژنکتیویت (التهاب همزمان پلک و ملتحمه چشم) و بلفاریت آلرژیک (التهاب پلک چشم) شود.
همچنین ممکن است شما به چسب استفادهشده حساسیت داشته باشید. در صورت داشتن حساسیت، درباره ترکیبات چسب و جنس الیاف مژه مصنوعی سؤال کنید. درگذشته برخی از این چسبها حاوی فرمالدهید بودند که مادهای حساسیتزا به شمار میآید.
واکنشهای آلرژیک میتوانند باعث ایجاد درد، خارش، قرمزی، تورم و حتی گاهی اختلالات بینایی موقت شوند. بنابراین، ابتدا محصول را روی مچ دست یا بازوی خود امتحان کنید. احتمال بروز علائم حساسیت تا ۲۴ ساعت بعد از انجام تست وجود دارد.
نکته: در حال حاضر، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نظارتی بر اکستنشنهای مژه و چسب مخصوص آن ندارد.
عفونت
بروز این مشکل معمولاً ناشی از مژههای کثیف است. روی مژهها هم مانند موها، با لایهای از چربی پوشیده میشود. بدون شستوشوی منظم، مژهها میتوانند محل تجمع آلایندهها، گردوخاک و سلولهای مرده پوست شوند. در نتیجه عفونت، پلک شما ممکن است قرمز یا متورم شود و روی مژههایتان شوره یا گلمژه (برآمدگی جوشمانند) بزند. بنابراین نیاز است هنگام شستن صورت، پلکهایتان را هم (دوبار در روز) شستوشو دهید. برای این کار از یک صابون ملایم استفاده کنید، چشمهایتان را ببندید و بهآرامی پلکها و مژههایتان را اسکراب کرده و بشویید.
افتادگی پلک (پتوز)
مژههای مگنتی یا آهنربایی ممکن است در طی زمان باعث افتادگی دائمی پلکهای شما شوند.
التهاب چشم
این مورد نادر است؛ اما مالیدن بیش از حد چشمها ممکن است باعث گیرکردن تارهای مژه مصنوعی رو یا زیر غشای چشم شود. در موارد حاد ممکن است برای جدا کردن این تارها نیاز به جراحی باشد.
علاوه بر این، امکان ورود چسب کاشت مژه به داخل چشمها وجود دارد. اگرچه این مسئله لزوماً به بینایی شما آسیب نمیزند، اما میتواند باعث ایجاد درد شده و مدتزمانی طول بکشد تا بهبودی حاصل شود.
مراقبتهای بعد از اکستنشن مژه
استفاده از مژههای مصنوعی میتواند نتایج ناخوشایندی داشته باشد. برای حفظ سلامتی چشمهایتان باید این موارد را انجام دهید:
- پس از انجام اکستنشن مژه، به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت نباید چشمهایتان خیس شوند. در نتیجه، باید از انجامدادن فعالیت ورزشی، سونا یا یوگای داغ اجتناب کنید. چون چسب ممکن است دوباره فعال شده و باعث چسبیدن مژهها به یکدیگر شود.
- از کندن مژههای خود اجتناب کنید. کشیدن، لمس یا کندن مژهها میتواند به مژههای طبیعیتان آسیب بزند و باعث پخش باکتریها در ناحیه چشمها شود.
- از محصولاتی با قدرت رطوبترسانی بالا در اطراف مژههایتان استفاده نکنید. شامپوها، نرمکنندهها یا محصولات با پایه روغنی در نهایت چسب مژهها را شل میکنند. هنگام شستن موها کمی سرتان را به عقب خم کرده تا از خیسشدن یا تماس مژههایتان با این محصولات جلوگیری کنید.
سخن پایانی
امروزه اکستنشنهای مژه در سرتاسر جهان محبوب شدهاند؛ چرا که از سایر انواع مژه مصنوعی طبیعیتر به نظر میرسند و ماندگاری بیشتری دارند. افزایش تقاضا برای چنین خدماتی به آموزش و کسب اطلاعات صحیح درباره خطرات و عوارض آنها نیاز دارد. به عنوان مثال، اگر چسب مژه حاوی فرمالدهید باشد، میتواند باعث بروز کراتوکنژنکتیویت شود. در نتیجه، قبل از مراجعه به سالنهای زیبایی برای انجام اکستنشن مژه، نسبت به حساسیت به مواد مورد استفاده اطمینان حاصل کنید.
از تجربه خودتان بگویید
شاید شما جزو آن دسته از افرادی هستید که میخواهید برای اکستنشن مژه اقدام کنید. پیش از خواندن این مقاله چقدر با مشکلات احتمالی اکستنشن مژه آشنا بودید؟ آیا از سایر منابع موثق اطلاعات کسب کردهاید؟ اگر در این زمینه اطلاعات بیشتری دارید میتوانید با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
منابع:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22134404
https://www.webmd.com/eye-health/eyes-eyelash-extension-safety
https://www.barbercosmo.ca.gov/forms_pubs/eyelash_safetytips.pdf
https://www.aao.org/eye-health/tips-prevention/eyelash-extension-facts-safety
https://www.healthline.com/health/eye-health/eyelash-extensions-pros-and-cons