شما هم ممکن است تا به حال نوعی از درد بازو را که به علت وضعیت نامناسب بدن در زمان خواب ایجاد میشود، تجربه کرده باشید. این درد معمولاً خودبهخود برطرف میشود. اما همه دردهای بازو چنین ساده نیستند. درد بازو ممکن است به دنبال طیف وسیعی از عوامل -از آسیب مفاصل گرفته تا فشردگی اعصاب- ایجاد شود. بسته به علت ایجاد آن، درد ممکن است ناگهانی یا تدریجی ظاهر شود.
در بسیاری از موارد، خاستگاه درد بازو، مشکل در گردن یا قسمتهای فوقانی نخاع است. درد بازو، خصوصاً دردی که به ناحیه بازوی چپ منتشر میشود، میتواند یکی از علائم حمله قلبی باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب با علل گوناگون درد بازو آشنا شوید. برخی از این عوامل، به توجه و پیگیری سریع و جدی نیاز دارند.
علت درد بازو
درد بازو و/یا ساعد میتواند ناشی از علل احتمالی زیر باشد:
- آنژین صدری (کاهش خونرسانی به ماهیچه قلب)
- آسیب شبکه عصبی بازویی (شبکهای از فیبرهای عصبی که اعصاب پوست و عضلات دست را تأمین میکنند)
- شکستگی بازو
- شکستگی مچ
- التهاب بورسا یا بورسیت (بورسا یک کیسه بسته و پر از مایع است که مانند سطحی سُرخورنده و ضربهگیر برای کاهش اصطکاک بین بافتهای بدن عمل میکند و نزدیک تاندونهای مفاصل بزرگی چون شانه، آرنج، لگن و زانو قرار گرفته است)
- سندرم تونل کارپال (تونل کارپال یک راه باریک بین استخوانها و رباطهای داخلی دست است و فشار وارد شده بر اعصاب میانی این ناحیه، با نام سندروم تونل کارپال شناخته میشود)
- فتق دیسک گردنی (دیسکهای گردنی کوسنهایی بین مهرههای قسمت بالایی پشت و گردن هستند. فتق یا بیرونزدگی زمانی اتفاق میافتد که ماده ژلاتینی داخل دیسک پاره شده یا به طرف دیوارههای بیرونی دیسک گردنی بیرون زده شوند)
- تنوسینوویت دکورون (تورم غلاف پوششدهنده تاندونهایی که اطراف شست دست هستند و به آن متصلاند)
- دررفتگی آرنج (زمانی که استخوانهای مفصل آرنج از همترازی خارج شوند)
- فیبرومیالژیا (اختلالی است که به دنبال آن درد عضلانی اسکلتی در سرتاسر بدن و نیز خستگی، خوابآلودگی و تغییرات خلقی و حافظه به وجود میآید)
- آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی (نوعی بیماری خودایمنی مزمن التهابی)
- آسیبدیدگی تاندونها و ماهیچههایی که اطراف مفصل شانه را فراگرفتهاند (موسوم به روتاتور کاف)
- رگ به رگ شدن یا کشیدگی یا پارگی رباطها (نوارهای سختی از جنس بافتی فیبرمانند که دو استخوان را در محل مفصل کنار یکدیگر نگه میدارند)
- التهاب تاندون (طناب ضخیمی که ماهیچه را به استخوان متصل میکند)
- آرنج تنیسبازان (درد و ضعف عضلانی ناشی از تورم یا پارگی تاندون بین مچ دست تا آرنج)
- سندروم خروجی قفسه سینه (فشار، آسیب یا تحریک رگهای خونی یا اعصاب ناحیه پایین گردن و قسمت بالایی قفسه سینه)
- گیرافتادگی عصب اولنار (فشار مکرر ناشی از تکیهدادن مداوم بر آرنج یا مچ دست یا خمشدن طولانیمدت آرنج که با علائمی همچون مورمورشدن انگشتان و ضعف هنگام گرفتن اشیا مشخص میشود)
در ادامه، درباره هریک از عوامل بروز درد بازو، که در بالا به آنها اشاره شد، توضیح بیشتری ارائه میکنیم.
1) آنژین صدری
آنژین، نوعی درد قفسه سینه است که به خاطر افت جریان خون به قلب به وجود میآید. آنژین یکی از علائم بیماری عروق کرونری محسوب میشود. درد آنژین، معمولاً به صورت فشار، سنگینی، فشردگی یا درد در قفسه سینه توصیف میشود. فرد حین تجربه این درد احساس میکند یک وزنه سنگین روی قفسه سینه او قرار گرفته است. آنژین دردی است که پزشک حتماً باید آن را بررسی و پیگیری کند تا با مصرف دارو از بازگشت این عارضه جلوگیری شود.
اگرچه آنژین صدری نسبتاً شایع است اما تشخیص آن از سایر انواع دردهای قفسه سینه، مانند مشکلات ناشی از سوءهاضمه، میتواند چالشبرانگیز باشد. اگر بیدلیل به درد قفسه سینه دچار شدید، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید.
2) آسیب شبکه عصبی بازویی (براکیال)
شبکه بازویی، مجموعه منظمی از فیبرهای عصبی است که پیامهای عصبی را از نخاع به شانه، بازو و دست منتقل میکند. آسیب شبکه عصبی بازویی زمانی اتفاق میافتد که اعصاب این شبکه به هر علتی کشیده، فشرده یا در بدترین حالت، پاره شده و از طناب نخاعی جدا شوند.
آسیبهای جزئی شبکه بازویی که با عنوان برنر (Burner- همراه با احساس سوزش) یا استرینگر (Stringer-همراه با احساس گزش) نیز شناخته میشوند در ورزشهای تماسی مانند فوتبال رایج است. همچنین برخی اوقات نوزادان، هنگام تولد به عارضه آسیب شبکه براکیال مبتلا میشوند. سایر عوارض، نظیر التهاب یا تومورها ممکن است روی عملکرد شبکه بازویی اثر سوء داشته باشند.
شدیدترین آسیبهای شبکه بازویی معمولاً در اثر تصادفهای اتومبیل یا موتورسیکلت رخ میدهند. آسیبهای شدید شبکه براکیال میتوانند باعث فلج شدن بازو شوند. البته خوشبختانه جراحی میتواند عملکرد مختلشده بازوی آسیبدیده را بازیابی کند.
علائم آسیب شبکه عصبی بازویی
نشانهها و علائم آسیب شبکه عصبی بازویی بسته به شدت و محل آسیب میتواند متفاوت باشد و معمولاً تنها یک بازو را درگیر میکند.
الف) آسیبهای با شدت کمتر
- تجربه احساسی مانند شوک الکتریکی یا سوزشی که به سمت پایین بازو ادامه مییابد
- بیحسی و ضعف در بازو
این علائم معمولاً چند ثانیه تا چند دقیقه ادامه دارند اما در برخی افراد، علائم ممکن است تا چندین روز باقی بمانند.
ب) آسیبهای شدیدتر
- ضعف یا ناتوانی در بهکارگیری برخی از عضلات دست، بازو یا شانه
- از بین رفتن کامل حرکت و حس در نواحی گوناگون مانند شانه و دست
- درد شدید
3) شکستگی بازو
شکستگی بازو به شکستگی یک یا بیشتر از یک استخوان از سه استخوان بازو و ساعد گفته میشود. اگر فکر میکنید به شکستگی بازو دچار شدهاید، سریعاً به مرکز درمانی مراجعه کنید. برای بهبود کامل شکستگی باید هرچه سریعتر آن را درمان کنید.
علائم شکستگی بازو
- صدای ناگهانی شکستن یا ترکخوردن میتواند اولین نشانه شکستگی بازو باشد. سایر علائم و نشانههای شکستگی بازو شامل موارد زیر هستند:
- درد شدید که با حرکت شدت پیدا میکند
- تورم
- کبودی
- دفورمیتی (تغییر شکل)، مانند بازو یا مچ خمشده
- ناتوانی در حرکتدادن بازو از حالت کف دست به سمت بالا به حالت کف دست به سمت پایین
4) شکستگی مچ دست
شکستگی مچ زمانی اتفاق میافتد که یک یا چند استخوان مچ شکسته شده یا ترک بردارند. این نوع شکستگی غالباً زمانی اتفاق میافتد که فرد هنگام زمینخوردن سعی میکند حائل بدن خود شود و به همین دلیل، روی دست خود سقوط میکند. درمان سریع و بهموقع مچ شکسته بسیار مهم است. در غیر این صورت، استخوانهای آسیبدیده ممکن است در راستای مناسب ترمیم نشوند و روی توانایی فرد برای انجامدادن فعالیتهای روزانه مانند نوشتن یا بستن دکمههای لباس تأثیر سوء بگذارند.
علائم شکستگی مچ دست
- مچ شکسته ممکن است علائم و نشانههای زیر را داشته باشد:
- درد شدیدی که با گرفتن یا فشردن اشیاء یا حرکت دادن دست و مچ بدتر میشود
- تورم
- حساسبودن به لمس و فشار
- کبودی
- تغییر شکل واضح، مانند مچ خمشده
نکته: استخوانهای مچ ظریف هستند و در افراد کهنسال ممکن است حتی با کشیده شدن دست، دچار شکستگی شوند. پس هنگام کمک به افراد مسن برای بلند شدن یا راه رفتن، هیچگاه دست آنها را نکشید.
5) التهاب بورسا یا بورسیت
بورسیت، بیماری دردناکی است که کیسههای کوچکی به نام بورسا (Bursae) را که حاوی مایع هستند، درگیر میکند. این کیسهها به عنوان ضربهگیر برای استخوانها، تاندونها و عضلات نزدیک مفاصل عمل میکنند. بورسیت زمانی اتفاق میافتد که کیسههای بورسا ملتهب شوند.
علائم بورسیت
اگر دچار بورسیت شده باشید، احتمالاً این علائم را خواهید داشت:
- در ناحیه مفصل، احساس درد و سفتشدگی دارید.
- وقتی مفصل را حرکت میدهید یا فشاری بر آن وارد میکنید، درد بیشتر میشود.
- ناحیه مفصل، قرمز و متورم میشود.
7) سندرم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال در اثر فشار روی عصب میانی دست به وجود میآید. تونل کارپال گذرگاه باریکی است که با استخوانها و رباطهای کف دست احاطه شده است. هنگامی که عصب میانی فشرده میشود، علائمی نظیر بیحسی، گزگز و ضعف در دست، ساعد و بازوی فرد ظاهر میشوند.
علائم سندرم تونل کارپال
علائم سندرم تونل کارپال معمولاً بهتدریج ظاهر میشوند. اگر به این سندرم دچار شده باشید:
- ممکن است در انگشتان خصوصاً انگشتان شست، اشاره، میانی و حلقه (انگشت کوچک از این قاعده مستثنی است) یا دست، احساس گزگز یا بیحسی کنید.
- ممکن است در ناحیه دست احساس بیحسی یا ضعف کنید و اشیا از دستتان بیفتند.
7) تنوسینوویت دکورون
تنوسینوویت دکورون (De Quervain’s Tenosynovitis) عارضه دردناکی است که تاندونهای شست دست را تحت تأثیر قرار میدهد. افرادی که به این عارضه دچار میشوند، هنگام چرخاندن مچ، گرفتن اشیا یا مشتکردن دست خود با مشکل مواجه میشوند.
علائم تنوسینوویت دکورون
- در ناحیه قاعده انگشت شست احساس درد میکنید.
- ناحیه قاعده انگشت شست متورم است.
- هنگام گرفتن اشیاء یا نیشگونگرفتن، بهسختی میتوانید شست و مچ دستتان را حرکت دهید.
- هنگامی که میخواهید انگشت شست را حرکت دهید در انگشتتان احساس «قفلشدگی» یا «توقف» دارید.
اگر این عارضه تا مدتی طولانی درمان نشود، میتواند نواحی بیشتری را درگیر کرده و حرکات دست را دشوارتر کند.
8) دررفتگی آرنج
دررفتگی آرنج زمانی اتفاق میافتد که استخوانهایی که مفصل را تشکیل میدهند، تحت تأثیر نیروی خارجی، از راستای عادی خود خارج شوند. این عارضه معمولاً هنگام زمینخوردن و افتادن تنه روی دست اتفاق میافتد. دررفتگی آرنج بعد از شانه، دومین دررفتگی شایع در بزرگسالان است و در کودکان رتبه اول را در میان دررفتگیهای مفصل دارد.
علائم دررفتگی آرنج
- درد شدید
- بدشکلی واضح مفصل
نوپایانی که به عارضه دررفتگی آرنج کودک (Nursemaid’s Elbow) مبتلا هستند، اگر آرنج آسیبدیده را حرکت دهند، احساس درد میکنند. در این حالت، معمولاً کودک از آرنج آسیبدیده خود استفاده نمیکند و آن را نیمهخمیده کنار بدن نگه میدارد.
در تصویر فوق دررفتگی کامل آرنج را مشاهده میکنید. گاهی اوقات نیز دررفتگی آرنج، جزئی است. دررفتگی جزئی سبب میشود ناحیهای که رباطهای آن کشیده یا پاره شدهاند، کبود شود و درد بگیرد.
توجه: هیچگاه کودک را به شکلی که در تصویر میبینید با کشیدن دستش بلند نکنید، حتی اگر برای یک لحظه بخواهید او را از روی مانعی عبور دهید. با این کار ممکن است آسیب و درد شدیدی به او وارد کنید.
9) فیبرومیالژیا
فیبرومیالژیا اختلالی است که با درد اسکلتی- عضلانی منتشره و نیز خستگی، مشکلات خواب، حافظه و خلقوخو همراه است. محققان بر این باورند عارضه فیبرومیالژیا با تغییر در الگوی پردازش سیگنالهای دردناک و غیر دردناک در مغز و نخاع باعث تشدید حس درد میشود.
علائم فیبرومیالژیا معمولاً پس از وقایعی مانند ضربه فیزیکی، جراحی، عفونت یا استرسهای روانی خاص، خود را نشان میدهد. در سایر موارد، علائم بهتدریج و در گذر زمان، بدون ظهور هیچ رویداد محرکی، تجمع مییابند. درد ناشی از فیبرومیالژیا معمولاً دردی مبهم و پایدار توصیف میشود که تا سه ماه ادامه داشته باشد.
برای اینکه درد ناشی از فیبرومیالژیا در دسته درد منتشره قرار گیرد، درد میبایست در هر دو سمت چپ و راست بدن و همچنین ناحیه بالا و پایین کمر احساس شود.
10) حمله قلبی
حمله قلبی یکی دیگر از دلایل احتمالی درد بازو است و زمانی اتفاق میافتد که جریان خون قلب به دلایلی مسدود شود. این انسداد در بیشتر موارد به دلیل تشکیل پلاکهای حاوی چربی، کلسترول و سایر مواد در شریانهای مسئول خونرسانی به قلب (عروق کرونری) اتفاق میافتد.
علائم و نشانههای شایع حمله قلبی
علائم شایع حمله قلبی عبارتند از:
- احساس فشار، سفتی، درد یا احساس فشردگی در ناحیه قفسه سینه یا بازوها که ممکن است به گردن، فک یا پشت منتشر شود
- حالت تهوع، سوءهاضمه، سوزش سر دل یا شکمدرد
- تنگی نفس
- عرق سرد
- خستگی
- احساس سبکی سر یا گیجی ناگهانی
اگر این علائم را مشاهده کردید (لازم نیست حتماً همه علائم را داشته باشید)، سریعاً اقدام کنید. برخی افراد به دلیل عدم آگاهی نسبت به علائم و نشانههای مهم، زمان را از دست میدهند. اینکه شما نسبت به موارد جزئی و نامربوط حساس بوده و سریعاً به دنبال کمک پزشکی باشید، خیلی بهتر از آن است که در وضعیت جدی و حاد گوشهای بنشینید و زمان را از دست بدهید. اگر به بروز حمله قلبی شک دارید و احتمال وقوع آن را میدهید، تردید نکرده و سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
11) آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، نوعی بیماری خودایمنی مزمن التهابی است که علاوه بر مفاصل، نواحی دیگری از بدن را نیز درگیر میکند. در برخی افراد، این بیماری میتواند سیستمهای مختلف بدن مانند پوست، چشمها، ریهها، قلب و عروق خونی را دچار اختلال کند. این بیماری یکی از دلایل احتمالی درد بازو است.
علائم و نشانه های روماتیسم مفصلی
موارد زیر جزو مهمترین علائم روماتیسم مفصلی هستند:
- افزایش حساسیت مفاصل به لمس و فشار و نیز تورم و گرما در ناحیه مفصل
- سفتی مفاصل که معمولاً به دنبال عدم تحرک ایجاد میشود و صبحها شدیدتر است
- خستگی، تب و از دست دادن اشتها
علائم معمولاً از مفاصل کوچکتر مانند انگشتان شروع میشوند و بهتدریج در سایر قسمتهای بدن مانند مچها، زانوها، آرنجها، لگن و شانهها منتشر میشوند. در اکثر موارد، علائم در مفاصل یکسان در دو سمت بدن ظاهر میشوند.
12) آسیبدیدگی تاندونهای روتاتور کاف شانه
روتاتور کاف به گروهی از عضلات و تاندونها گفته میشود که مفصل شانه را احاطه کرده و سر استخوان بازو را محکم درون حفره کمعمق شانه نگه میدارند. آسیب روتاتور کاف باعث میشود دردی مبهم در شانه به وجود آید که بهمحض حرکت بازو به سمت بیرون بدن شدیدتر میشود.
آسیبهای روتاتور کاف شایع هستند و با افزایش سن احتمال بروز آنها افزایش مییابد. افرادی که به واسطه شغل خود ناچارند دستهایشان را مدام بالای سر حرکت بدهند (مانند نقاشی ساختمان و نجاری) ممکن است این آسیبها را در سنین پایینتر تجربه کنند.
علائم آسیب روتاتور کاف
- دردی مبهم در شانه
- اختلال در خواب
- دشوار شدن فعالیتهایی مانند شانهکردن موها یا رساندن دست به پشت بدن
- ضعف در ناحیه بازو
13) رگ به رگ شدن
منظور از رگ به رگ شدن، کشیدگی یا پارگی لیگامانها است. لیگامانها یا رباطها، نوارهای فیبرمانندی هستند که دو استخوان را در ناحیه مفصل به هم متصل میکنند.
علائم رگ به رگ شدن
علائم و نشانههای این عارضه، بسته به شدت آن، میتواند متفاوت باشد. این علائم عبارتند از:
- درد
- تورم
- کبودی
- توانایی محدود در حرکتدادن مفصل آسیبدیده
- شنیدن یا احساس صدای «پاپ» در مفصل در زمان آسیب
رگبهرگشدگی نیز اگر مفاصل مرتبط با بازو را درگیر کند، میتواند باعث درد بازو شود.
14) تاندونیت
تاندونیت به معنای التهاب یا تحریک یک تاندون است. تاندون، طناب فیبرمانند ضخیمی است که عضله را به مفصل متصل میکند. این عارضه باعث درد و حساسیت به لمس در خارج از ناحیه مفصل میشود. بیشتر موارد تاندونیت را میتوان با استراحت، فیزیوتراپی و تجویز دارو برای تسکین درد درمان کرد. اگر تاندونیت جدی بوده و به پارگی تاندون منجر شود، به احتمال قوی تنها گزینه برای درمان، جراحی خواهد بود.
علائم تاندونیت
علائم و نشانههای التهاب تاندون معمولاً در ناحیهای دیده میشود که تاندون به استخوان متصل شده است و شامل موارد زیر است:
- بروز درد مبهم بهویژه در زمانهایی که عضو یا مفصل آسیبدیده حرکت داده میشود
- حساسیت به لمس و فشار
- تورم خفیف
15) آرنج تنیسبازان
تنیس اِلبو (اپی کندیلیت جانبی) یا همان آرنج تنیسبازان، عارضهای دردناک است و زمانی اتفاق میافتد که به واسطه حرکات تکراری مچ و بازو به تاندونهای آرنج فشار سنگینی وارد شود.
علائم آرنج تنیسبازان
درد ناشی از عارضه آرنج تنیسبازان ممکن است از بیرون آرنج به نواحی ساعد و مچ دست نیز منتشر شود. درد و ضعف به وجود آمده در این شرایط ممکن است انجام اعمالی نظیر موارد زیر را دشوار کند:
- دستدادن یا گرفتن اشیاء
- چرخاندن دستگیره در
- نگهداشتن فنجان قهوه
16) سندروم خروجی قفسه سینه
سندرم خروجی قفسه سینه (TOS) به مجموعهای از اختلالات گفته میشود که طی آن، عروق خونی و اعصاب موجود در فضای مابین استخوان ترقوه و اولین دنده (خروجی قفسه سینه) تحت فشار قرار میگیرند. این عارضه باعث درد در نواحی گردن و شانه و بیحسی در انگشتان میشود.
ضربه فیزیکی ناشی از تصادف با ماشین، آسیبهای مکرر ناشی از انجامدادن فعالیتهای ورزشی یا شغلی، نقصهای آناتومیکی (مانند داشتن دنده اضافی) و بارداری، از علل شایع سندرم خروجی قفسه سینه محسوب میشوند.
عوامل خطر
عواملی خاص خطر ابتلا به درد بازو را افزایش میدهند. این عوامل شامل موارد زیر میشوند:
- جنسیت. زنان تونل کارپال کوچکتری دارند و بنابراین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم تونل کارپال هستند.
- مشکلات تیروئید. اختلالات تیروئیدی نیز خطر ابتلا به سندرم تونل کارپال را افزایش میدهند. هرچند علت این موضوع هنوز مشخص نیست.
- دیابت. آسیب عصبی مرتبط با دیابت ممکن است خطر قرار گرفتن رشته عصبی تحت فشار شدید را افزایش دهد.
- بارداری. افزایش وزن در دوران بارداری نیز میتواند فشار اضافی روی عصبها اعمال کند.
- چاقی. وزن بالاتر، فشار بیشتری به اعصاب وارد میکند و خطر قرار گرفتن رشته عصبی تحت فشار شدید را افزایش میدهد.
- استفاده بیش از حد. هر فعالیت کاری یا سرگرمی که شامل حرکات مکرر دست، مچ دست و شانه میشود خطر آسیبهای استرس مکرر مانند تاندونیت یا تحت فشار قرار گرفتن رشته عصبی را بیشتر میکند.
چه زمانی برای درد بازو باید به پزشک مراجعه کرد؟
الف) اگر علائم زیر را دارید، به درمان اورژانسی نیاز است:
- درد بازو، شانه یا کمر که ناگهانی شروع شود و به طور غیرعادی شدید بوده و با احساس فشار، پُری یا فشردگی در قفسه سینه همراه باشد (این میتواند نشانه حمله قلبی باشد).
- بدشکلی واضح یا بیرونزدگی استخوان در ناحیه بازو یا مچ خصوصاً هنگامی که خونریزی یا سایر جراحات وجود داشته باشند.
ب) اگر این نشانهها را دارید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
- درد در نواحی بازو، شانه یا کمر که با هر نوع فعالیتی شروع میشود و با استراحت آرام میگیرد (احتمالاً نشانه بیماری قلبی یا ناراحتی قفسه سینه است که به دنبال افت جریان خون به عضله قلبی (آنژِین صدری) رخ داده است).
- آسیب ناگهانی به بازو مخصوصاً اگر هنگام آسیب، صدای شکستن یا ترکخوردن استخوان خود را بشنوید.
- درد شدید و تورم در بازو
- محدودیت در حرکتدادن بازو به طور عادی یا چرخاندن بازو از حالت «کف دست رو به بالا» به «کف دست رو به پایین»
ج) اگر این علائم را مشاهده کردید، برای ویزیت پزشکی وقت بگیرید:
- درد بازویی که پس از درمانهای خانگی همچنان آزاردهنده است.
- افزایش قرمزی، تورم و درد در محل آسیبدیده با گذر زمان.
خودمراقبتی برای درد بازو
به کمک درمانهای خانگی میتوان حتی دردهای شدید بازو را تا حدودی کنترل کرد. اگر فکر میکنید بازو یا مچتان شکسته است، روی محل آسیبدیده کمپرس یخ قرار دهید و از آویز گردن برای ثابتکردن بازو تا هنگام رسیدن به مرکز درمانی استفاده کنید.
در صورت ابتلا به فشردگی عصب یا آسیب فشار تکراری (RSI)، پیگیری اقدامات درمانی را جدی بگیرید. سعی کنید حالت مطلوب بدن را حفظ کنید و حین کار و فعالیتهای تکراری مانند ساز زدن حتماً وقفههایی برای استراحت در نظر بگیرید. بسیاری از سایر علل درد بازو خود به خود و با گذر زمان بهبود مییابند، خصوصاً اگر بهمحض آسیب، چهار اقدام R.I.C.E را انجام دهید.
R.I.C.E چیست و شامل چه اقداماتی است؟
- استراحت کنید (Rest): برای مدتی فعالیتهای روزانه خود را متوقف کنید و بینابین کارهایتان استراحت کنید.
- روی محل آسیبدیده یخ قرار دهید (Ice): یک کیسه حاوی یخ یا نخودفرنگی منجمد را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی محل آسیبدیده قرار دهید. این کار را سه بار در روز انجام دهید. یخ را به طور مستقیم روی بدن قرار ندهید.
- فشردهسازی (Compression): از باندهای فشاری برای کاهش تورم استفاده کنید.
- بالا بردن محل آسیبدیده (Elevation): در صورت امکان، برای کمک به کاهش تورم، بازو را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.
از تجربه خودتان بگویید
همانطور که در این مطلب خواندید، عوامل متعددی میتوانند باعث ایجاد درد بازو شوند. آیا شما هم تا به حال به این درد دچار شدهاید؟ علت آن چه بوده؟ برای درمان چه کار کردهاید؟ از تجربهتان برایمان بگویید.
منابع:
https://www.nhs.uk/conditions/angina
https://www.mayoclinic.org/sym-20050870
https://www.cdc.gov/arthritis/basics/fibromyalgia.htm
https://www.yalemedicine.org/conditions/wrist-fracture
https://familydoctor.org/condition/de-quervains-tenosynovitis
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/10919-tendinitis
https://rarediseases.org/rare-diseases/thoracic-outlet-syndrome
https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/rotator-cuff-injury
https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/ulnar-nerve-entrapment