ماسک مو فر: 3 ماسک خانگی مخصوص موهای فر + روتین مراقبت از موی فر

گاهی اوقات داشتن موهایی فر و خوش‌حالت تبدیل به مشکلی اساسی می‌شود. اگر موهایتان فر باشند، حتماً می‌دانید که مراقبت از آن‌ها چقدر سخت و پرزحمت است. یکی از بهترین روش‌های مراقبت از این نوع موها، استفاده از ماسک مو فر است؛ در ادامه قصد داریم 3 روش برای تهیه این ماسک مو را به شما آموزش دهیم.

موهای فر برخلاف موهای صاف و مواج، اغلب چالش‌های منحصربه‌فرد خود را دارند و احتمال شکنندگی، وز شدن و خشکی در آن‌ها بیشتر است. از آنجایی که موی فر دارای پیچ‌ و تاب طبیعی است، بخشی از کوتیکول آن (خارجی‌ترین لایه مو) در نواحی قوس‌ها باز و آسیب‌پذیر است و به این ترتیب مسیر مستقیمی جهت خروج رطوبت از مو ایجاد می‌شود.

همچنین در موهای فر انتقال چربی از کف سر تا انتهای مو، دشوارتر است؛ در نتیجه آبرسانی و تغذیه مو برای موهای فر امری ضروری است.

در این مقاله شما را با 3 ماسک مو خانگی برای موهای فر آشنا خواهیم کرد که می‌توانید برای داشتن فرهایی خوش حالت، هیدراته و با تار موی ضخیم ، آن‌ها را در خانه تهیه و استفاده کنید. همچنین، به نکاتی اشاره می‌کنیم که همه افراد دارای موی فر بهتر است از آن‌ها مطلع باشند.

ماسک مو فر خانگی برای افزایش ضخامت و حجم موهای فر

بسیاری از ما سلامت موهای خود را مساوی با ضخامت و پرپشتی آن‌ها می‌دانیم. حقیقت این است که به دلیل وجود عواملی همچون ژنتیک، محیط و روتین‌های متفاوت مراقبت از مو، تفاوت بسیاری در ضخامت تارهای موی افراد مختلف وجود دارد.

اگر بخواهیم واضح‌تر بگوییم، افراد با تراکم موی مشخصی متولد می‌شوند و هر تار مو نیز ضخامت مشخصی دارد. این دو عامل در کنار هم حجم مو را تشکیل می‌دهند. اگر موهای شما نازک و کم پشت هستند، راهی برای افزایش تراکم مو وجود ندارد؛ اما روش‌هایی وجود دارند که استفاده از آن‌ها کمک می‌کند موی شما پرپشت‌تر به نظر برسد. یکی از این روش‌ها استفاده از ماسک مو برای موهای فر است.

1) ماسک مو فر با روغن کرچک

این روغن در افزایش حجم مو بسیار مؤثر عمل می‌کند. استفاده از روغن نارگیل ، روغن کرچک و روغن درخت چای برای ماسک مو به تدریج باعث پرپشتی و افزایش حجم مو می‌شود.

اگرچه هنوز اثبات علمی برای این اثر وجود ندارد، اما تجربه نشان داده اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان‌های روغن کرچک در افزایش رطوبت موهای خشک و شکننده، کاهش شکنندگی تارهای مو و افزایش حجم آن‌ها مؤثر هستند.

روش تهیه و استفاده:

  • 2 قاشق غذاخوری روغن کرچک و 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با هم مخلوط کنید؛ روغن کرچک غلظت زیادی دارد، به همین جهت روغن نارگیل استفاده از این مخلوط را آسان کرده و همچنین به عنوان حامل روغن درخت چای نیز عمل می‌کند. (توجه داشته باشید که روغن درخت چای هرگز نباید به‌صورت رقیق‌نشده روی پوست سر استفاده شود).
  • کمتر از یک قاشق چای‌خوری (حدود 6 قطره)  روغن درخت چای اضافه کنید.
  • در آخر اگر بوی مخلوط به‌دست‌آمده را دوست ندارید، می‌توانید 3 تا 4 قطره روغن اسطوخودوس یا روغن رزماری به آن اضافه کنید.
  • ماسک را به موهای خود زده، 30 تا 45 دقیقه صبر کنید.
  • پس از آن، موهایتان را بشویید و روتین معمول مراقبت از موی خود را انجام دهید.

برای دستیابی به بهترین نتیجه می‌توانید هفته‌ای دو الی سه بار از این ماسک موی فر استفاده کنید. اما اگر تعداد منافذ موهایتان کم است یا موهایی با فر سست دارید یا اینکه موهایتان کاملاً فر نیست و موج‌دار است، باید در مقدار روغنی که استفاده می‌کنید بسیار محتاط باشید. استفاده بیش از حد از روغن‌های سنگین، حالت فنری موهای فر را تحت تأثیر قرار داده و کاهش می‌دهد.

این ماسک را امتحان کنید و میزان کارآیی آن را بسنجید. با توجه به چگونگی واکنش فر مو به ماسک، می‌توانید تصمیم بگیرید که چند بار در هفته از آن استفاده کنید.

2) ماسک مو فر با تخم مرغ

تخم مرغ یکی از منابع طبیعی غنی از پروتئین است. تارهای مو از پروتئین تشکیل شده‌اند؛ بنابراین هرچه این تارها ضخیم‌تر باشند، حاوی پروتئین بیشتری هستند.

تخم مرغ علاوه‌ بر افزایش ضخامت تارهای مو، استحکام آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. درمان‌‌های پروتئینی با تخم مرغ، عسل و روغن زیتون ، می‌توانند هر دو هفته به رژیم مراقبت از موی شما اضافه شوند.

استفاده از این شیوه درمانی به صورت هفتگی توصیه نمی‌شود، چرا که در این صورت ممکن است مو چسبناک شده و گره بخورد.

روش تهیه و استفاده:

  • 2 عدد تخم‌ مرغ، 1 قاشق غذاخوری عسل، 1 قاشق غذاخوری روغن آرگان یا روغن جوجوبا و 1 قاشق چای‌خوری روغن زیتون را تا هنگامی که یک ترکیب خامه‌ای حاصل شود، با هم مخلوط کنید.
  • از ریشه تا انتهای موهایتان را به ماسک آغشته کنید و سپس آن‌ها را با کیسه پلاستیکی یا کلاه حمام، بپوشانید.
  • یک ساعت صبر کنید، سپس موهایتان را با آب گرم و یک شامپو ملایم به خوبی بشویید تا زمانی که مو دیگر حالت چسبنده نداشته باشد.
  • سپس از نرم‌کننده دلخواه خود استفاده کنید (مثل همیشه دقت کنید که نرم‌کننده با پوست سر تماس پیدا نکند).

3) ماسک مو فر با آووکادو

این میوه حاوی اسیدهای چرب است و همین ویژگی باعث می‌شود یکی از عوامل موثر در افزایش ضخامت مو باشد. میوه و روغن آووکادو، حاوی چربی‌های سالمی هستند که ضخامت تارهای مو را افزایش می‌دهند.

این ماسک مو فر حاوی قطعه‌هایی از آووکادو، شیر نارگیل و روغن آرگان است. فواید روغن آرگان برای حفظ زیبایی و سلامت مو باعث شده که از این روغن در انواع ماسک مو استفاده شود.

ماسک آووکادو برای موهای فر

در صورت تمایل و به‌خصوص برای موهای خشک ، می‌توانید به این ماسک عسل اضافه کنید. عسل باعث حفظ رطوبت در موهای شما خواهد شد. این ماده همچنین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، جاذب رطوبت (هومکتانت)، ضدعفونی‌کنندگی و ضد باکتریایی است.

از آنجا که در میوه رسیده اسیدهای چرب به‌ طور قابل توجهی افزایش می‌یابند، سعی کنید از یک آووکادوی رسیده استفاده کنید.

شیر نارگیل دارای پروتئین، ویتامین C ، نیاسین، فولات، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس، منگنز، روی و سلنیوم است و ضمن بهبود بخشیدن گردش خون در پوست سر، به رشد سالم مو کمک می‌کند.

در صورت استفاده به عنوان نرم کننده عمیق مو، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا-6 موجود در شیر نارگیل باعث رطوبت رسانی موهای فر می‌شوند.

روش تهیه:

  • آووکادو را در یک ظرف له کنید. می‌توانید در این مرحله، 1 قاشق غذاخوری عسل طبیعی اضافه کنید.
  • 2 قاشق چای‌خوری روغن آرگان و پس از آن شیر نارگیل اضافه کنید. مقدار شیر نارگیل اضافه ‌شده بستگی به این دارد که بخواهید ماسک مویتان چه مقدار آبکی یا خمیری باشد. بنابراین آن را کم‌کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا زمانی‌که غلظت دلخواه‌تان به‌دست آید.

چگونه از ماسک موی آووکادو استفاده کنیم؟

  • ابتدا با استفاده از انگشتان خود، گره‌های مو را باز کرده؛ سپس بسته به حجم موها، آن‌ها را به 2 تا 4 قسمت تقسیم کنید.
  • اکنون ماسک را از ریشه تا انتها به خوبی روی موهای خود پخش کنید.
  • موهایتان را مدل گوجه‌ای بسته و با کلاه حمام بپوشانید.
  • 45-20 دقیقه صبر کنید، سپس موهایتان را با شامپو روزانه (شامپو ملایم بدون سولفات) بشویید و روتین همیشگی مراقبت از موی خود را انجام دهید.
  • هر دو تا چهار هفته می‌توانید از این ماسک استفاده کنید.

آیا روغن زیتون دوست موهای فر است؟

تا به حال تحقیقات محدودی درباره نحوه اثرگذاری روغن زیتون روی مو انجام شده؛ بنابراین شواهد زیادی برای تأیید فواید این روغن در دست نیست.

با این حال، طبق نتایج برخی تحقیقات، روغن‌های معدنی و گیاهی، در برابر آسیب و شکنندگی از مو محافظت کرده و اثر مرطوب‌کنندگی دارند. روغن زیتون در طب سنتی نیز بسیار مفید شناخته می‌شود.

با توجه به اینکه روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان است و ترکیب شیمیایی منحصر به فرد آن باعث شده که قرن‌ها برای بهبود بافت و شکل ظاهری مو مورد استفاده قرار بگیرد، برخی توصیه می‌کنند ماسک مو فر را با روغن زیتون تهیه کنید.

از طرفی این روغن برای افرادی که موهای نازک یا کم پشتی دارند، بسیار سنگین است و اگر تار مو به اندازه کافی ضخیم نباشد، باعث باز شدن فر مو می‌شود. برای رفع این مشکل توصیه می‌شود از روغن‌های سبک‌تری مانند روغن جوجوبا یا آرگان استفاده کنید.

زمانی برای شستشوی عمیق مو

گاهی اوقات به دلیل انجام پیوسته و بدون تغییر روتین مراقبت از موی فر ، مو فرفری‌ها با استفاده بی‌وقفه از مرطوب‌کننده‌ها، آبرسان ها و پاک‌کننده‌های ملایم می‌توانند در درازمدت باعث آسیب به موها و پوست سرشان شوند.

پوست سر ما هر روز چربی (سبوم) و عرق تولید می‌کند. سلول‌های مرده نیز با گذشت زمان به چربی و عرق اضافه می‌شوند. در نهایت هم باقیمانده تمام محصولات مراقبت از مویی که هر روز استفاده می‌کنیم به این موارد می‌پیوندند.

همه این عوامل در کنار یکدیگر باعث تجمع مواد زائد روی پوست سر می‌شوند. این موضوع در صورت عدم پاکسازی صحیح، موجب ریزش مو شده و نیز پوست مرده، چربی و عرق به همراه باقی‌مانده‌های محصولات مراقبت از مو، فولیکول‌های مو را مسدود می‌کنند. این اتفاق منجر به بروز وضعیت ناراحت‌کننده‌ای به نام فولیکولیت می‌شود. این بیماری باعث التهاب فولیکول‌های مو و در بعضی موارد عفونت می‌گردد.

موارد شدید فولیکولیت ممکن است باعث ایجاد زخم‌های پوسته‌دار و مزمن شود. این زخم‌ها می‌توانند باعث ریزش موی دائمی و اسکار (جای زخم) شوند.

تجمع مواد زائد روی پوست سر همچنین می‌تواند سطح تار مو را پوشانده و از هیدراته شدن و جذب مولکول‌های مورد نیاز آن جلوگیری کند.

راه پیشگیری از تمام این مشکلات، شستشوی صحیح مو و پوست سر است که علاوه بر استفاده روتین از شامپو ملایم، شامل شستشوهای عمیق در فواصل زمانی معین نیز می‌شود.

چه زمانی لازم است از شامپو شفاف کننده استفاده کنیم؟

علائمی که نشان می‌دهند باید از شامپوهای شفاف‌کننده (Clarifying shampoo) استفاده کنید:

• آیا احساس می‌کنید حالت فنری موهایتان کاهش یافته است؟
• آیا محصولاتی که تا به حال مصرف می‌کردید، دیگر نتیجه‌ای روی موهایتان ندارند؟
• آیا مقدار زیادی روغن، سیلیکون یا کره روی موهای خود استفاده می‌کنید؟
• آیا موهایتان تیره و کدر شده به‌گونه‌ای که انگار با یک لایه خارجی پوشیده شده است؟
• آیا احساس می‌کنید فر موهایتان خشک شده و آب به راحتی به آن‌ها نفوذ نمی‌کند؟
• آیا اخیراً موهای فر و فنر مانند شما، تبدیل به موهایی با فر سست یا مواج شده‌اند؟
• آیا تخلخل (مقدار و چگونگی عبور آب و سایر مواد از کوتیکول مو به داخل یا خارج لایه کورتکس) موهایتان کم است؟
• آیا شستشوی موی خود را بدون شامپو و فقط با استفاده از نرم کننده انجام می‌دهید؟

وجود هریک از این موارد، به احتمال زیاد به معنای تجمعاتی روی پوست سرتان است که از ورود آب و محصولات مراقبتی به مو جلوگیری می‌کند.

موادی که می‌توانند روی موها تجمع کنند:

  • سیلیکون‌ها
  • روغن‌ها
  • کره‌ها
  • روغن معدنی
  • وازلین
  • موم‌ها
  • کلر
  • مواد معدنی موجود در آب سخت
  • ترکیبات شگفت‌انگیز

برای رفع تجمع مواد معدنی موجود در آب سخت، شما به یک شامپو حاوی مواد شلات‌کننده مانند دی سدیم ای‌دی‌تی‌ای (Disodium EDTA) و تتراسدیم ای‌دی‌تی‌ای (Tetra sodium EDTA) نیاز دارید که املاح و سایر مواد موجود در آب سخت را به خود جذب کرده و سپس پاک کند.

توجه داشته باشید که بسیاری از شامپوها این مواد را به عنوان مواد نگهدارنده در فهرست ترکیبات خودشان دارند؛ اما با غلظت بسیار کمی که باعث می‌شود مواد معدنی از بین نروند. در نتیجه، بهتر است به دنبال شامپوهایی باشید که به‌طور خاص ضد سختی آب هستند.

ترکیبات شگفت‌انگیز شامل چه مواردی است؟

سورفکتانت‌های کاتیونی و پلیمرهای کاتیونی مانند بهنتریمونیوم کلراید (Behentrimonium Chloride) و ستریمونیوم کلراید (Cetrimonium Chloride) که از ترکیبات ضد وز موجود در نرم‌کننده‌های پرطرفدار هستند و پلی‌کواترنیوم‌ها در این دسته قرار دارند.

اکثر این مواد، در آب حل نمی‌شوند؛ اما با این وجود در روتین مراقبت از موی فر از آن‌ها اجتناب نمی‌شود زیرا این مواد به موها متصل شده و از این طریق و با کنترل وز مو، کوتیکول آن را حفظ می‌کنند. در اثر تجمع مواد زائد روی پوست سر، این مواد بیش از حد مورد نیاز با مو پیوند برقرار کرده و موها را بیش از حد نرم و مرطوب می‌کنند.

چه زمانی باید برای پاکسازی و شفاف‌سازی موهایتان اقدام کنید؟

  • در صورت مشاهده علائم ذکرشده
  • قبل از انجام درمان‌های پروتئینی

بهتر است در انجام روتین‌های مو یک روال ثابت را حفظ کنید. یک یا دو بار پاکسازی و شفاف‌سازی در ماه کافی است (بدون در نظر گرفتن اینکه از ماسک مو استفاده می‌کنید یا خیر) و برای اکثر موهای فر مؤثر واقع می‌شود؛ اما توجه داشته باشید که هیچ نسخه یکسانی برای همه موهای فر وجود ندارد.

قبل از هر چیز باید بدانیم همه موهایی که ما آن‌ها را فر می‌نامیم، یکسان نیستند و انواع متفاوتی از موی فر با نام‌های مواج، مجعد و دارای فر ریز وجود دارند.

موهای فر با توجه به نوع پوست سر (چرب، معمولی یا خشک) نیز با یکدیگر متفاوت هستند؛ همچنین محصولاتی که هر فرد در برنامه مراقبت از موی خود استفاده می‌کند، با دیگری متفاوت است. بنابراین میزان تجمع مواد زائد روی پوست سر در همه افراد یکسان نیست. در نتیجه زمانی‌که هر فرد به استفاده از شامپوهای شفاف‌کننده نیاز دارد، متفاوت است.

آیا می‌توانیم موهای خود را با محصولات طبیعی شفاف کنیم؟

 

بله، همان طور که تجمع مواد زائد روی پوست سر به‌طور طبیعی اتفاق می‌افتد و ما با استفاده از محصولات مراقبت از مو آن را تشدید می‌کنیم، یاری گرفتن از طبیعت برای حل این مشکل هم امکان‌پذیر است. یکی از مؤثرترین شفاف‌کننده‌های طبیعی، سرکه سیب است.

روش تهیه و استفاده:

شست‌وشوی مو با استفاده از سرکه سیب را می‌توانید به سادگی انجام دهید.

  • چند قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب مخلوط کنید. (نیم تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک فنجان آب سرد بدون بروز هرگونه آسیبی، اثرگذار خواهد بود.)
  • توجه داشته باشید که موهای خشک با سرکه سیب کمتر، نتیجه بهتری خواهند گرفت؛ درحالی‌که افرادی که موهای چرب دارند یا دچار مشکلاتی مانند شوره سر هستند، با استفاده از مقدار بیشتری از سرکه سیب، تأثیر بهتری خواهند دید.
  • پس از شستن مو با شامپو، مخلوط را روی پوست سر ماساژ داده و اجازه دهید پنج دقیقه بماند.
  • اگر سرکه سیب به اندازه مناسب رقیق شده باشد، سوزش ایجاد نمی‌کند؛ اما در صورت ایجاد هرگونه سوزش، بلافاصله موهای خود را با آب خنک بشویید تا کوتیکول مو بسته بماند.
  • بعد از 5 دقیقه، موهای خود را بشویید.
  • این محلول را هر بار فقط در زمان استفاده تهیه کنید و باقیمانده را دور بریزید.

بعد از این شستشو و استحمام، موهای شما کمی بوی سس سالاد خواهد گرفت؛ اما با خشک شدن مو به تدریج از شدت بو نیز کاسته می‌شود.

کلام آخر

تغذیه، آبرسانی و به‌طور کلی مراقبت از موهای فر از دو منظر قابل بررسی است. ابتدا چالش‌هایی که برای انجام روتین های مراقبت از مو با آن روبه‌رو هستید و سپس لذتی که پس از دیدن نتیجه نهایی تجربه خواهید کرد.

برای دست یافتن به بهترین نتیجه، یادگیری نحوه تهیه ماسک مو فر خانگی و همچنین سالم نگه داشتن فر مو پس از استفاده از این ماسک‌ها، ضروری اما ناکافی است.

نکته مهم دیگری وجود دارد که باید به خاطر بسپاریم؛ درمان‌های موضعی (تقریباً برای همه ترکیبات) زمانی مؤثر خواهند بود که از نظر تغذیه و سلامت عمومی در وضعیت خوبی باشیم.

اگر بدن شما دچار کمبود مواد مغذی ضروری است، استفاده از انواع عصاره‌های گیاهی و سایر ترکیبات مفید برای موهایتان اثربخش نخواهد بود. تغذیه موها از درون و بیرون را جدی بگیرید؛ سپس خواهید دید که به نتیجه مورد انتظار خود خواهید رسید.

آیا شما از ماسک مو فر برای مراقبت از موهای خود استفاده کرده‌اید؟ تا به حال از کدام یک از محصولات مخصوص موهای فر استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما بزرگترین چالشی که موی فر می‌تواند برای ما ایجاد کند چیست؟ منتظر خواندن نظراتتان هستیم.

منبع:

healthline.com/health/scalp-build-up
ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5499037
scielo.org.co/pdf/agc/v33n2/v33n2a12.pdf
hairscientists.org/hair-and-scalp-conditions/nutrition-and-hair-health
curlsunderstood.com/how-do-i-make-my-natural-hair-thicker
cosmopolitan.com/style-beauty/beauty/a29685851/healthy-defined-curls

Shampoo

5/5 - (5 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها