آرایش پاک کن جزئی جداییناپذیر از روتین مراقبت از پوست است. اگر آرایش را پاک نکنیم، تبدیل به عاملی میشود که سلامت پوست را تهدید میکند؛ به همینخاطر پاک کردن آرایش یکی از مهمترین اصول پاکسازی صورت محسوب میشود. البته باید بدانید که این کار، هم میتواند به نفع پوست باشد و هم به ضرر آن. در واقع استفاده از یک پاک کننده آرایش نامناسب، بهراحتی باعث ضرر رسیدن به پوست میشود؛ به همین خاطر انتخاب یک آرایش پاک کن متناسب با نوع پوست و بدون ترکیبات مضر، امری مهم برای سلامت پوست بهحساب میآید.
اگر میخواهید بهطور کامل با محصولات پاک کننده آرایش و نکات مربوط به مصرف آنها آشنا شوید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.
6 نوع مختلف آرایش پاک کن را بشناسید
1) میسلار واتر (Micellar water)
میسلار واتر یک پاککننده آرایش بر پایه آب است که تنها با چند حرکت ساده آرایشتان را پاک خواهد کرد. میسلار واتر برای اولین بار در کشور فرانسه ساخته شده است. این محصول از میسلها تشکیل شده که در واقع کرههای بسیار ریزی از مولکولهای پاککننده هستند.
این مولکولها به از بین بردن آلودگیها و پاک کردن آرایش کمک میکنند. با اینکه میسلار واتر حاوی ترکیبی از آب خالص و مواد آبرسان است، اما نمیتوان گفت که میسلار واتر باید تنها مرحله روتین پاکسازی پوست صورت باشد؛ چون برای پاک کردن کامل آرایش، استفاده از یک پاککننده دیگر یا حداقل یک تونر ، امری مهم است.
2) دستمال مرطوب
استفاده از دستمال مرطوب روشی بسیار سریع و راحت برای پاک کردن آرایش است؛ اما این سوال که آیا دستمال مرطوب میتواند آرایش را بهطور کامل پاک کند یا خیر، موضوع کاملاً متفاوتی را مطرح میکند.
در هر صورت، اگر وقت ندارید و میخواهید با روشی راحت آرایش صورت خود را پاک کنید، دستمال مرطوب آرایشی برای شما گزینه مناسبی است. جهت جلوگیری از آسیب دیدن پوست، سعی کنید دستمال مرطوبی بسیار نرم را انتخاب کنید که فاقد الکل و رایحه باشد.
3) بالم پاک کننده (پاک کنندههای مومی)
این نوع آرایش پاک کن مومی شکل بوده و مانند پاک کننده های بر پایه آب باعث احساس کشیدگی و خشکی پوست نمیشوند. این محصولات معمولاً حاوی مواد مغذی برای نرمی و لطافت پوست هستند.
4) پاک کننده های روغنی
به نظر میرسد استفاده از روغن روی پوست ایده خوبی نباشد، خصوصاً اگر پوستتان چرب است. با این وجود، استفاده از روغن پاک کننده یک روش عالی برای پاک کردن آلودگیها و آرایش، بدون از بین بردن رطوبت پوست به حساب میآیند که پس از به کار بردن آنها، با احساس خشکی و کشیدگی پوست روبهرو نخواهید شد.
داشتن یک روتین پوستی که در آن روغن پاککننده همراه با یک پاککننده دیگر استفاده میشود، میتواند برای پوستتان عالی باشد.
5) محلول دوفاز آرایش پاک کن
اگر به دنبال پاک کننده آرایش چشم و لب هستید، محلول دوفاز گزینه مناسبی برای شما است؛ چون این نوع پاککنندهها برای راحت شدن از دست مواد آرایشی مقاومی که چندین ساعت روی پوست باقی میمانند (مثل مواد آرایشی مخصوص ناحیه چشم و لبها) بسیار مناسباند.
این محلولها همچنین حاوی لوسیون و روغن برای پاک کردن صورت، بدون آسیب رساندن به پوست هستند.
6) لوسیونهای پاککننده
اگر پوستتان خشک است یا به جای روغن و ژل، ترکیبات کرمی را ترجیح میدهید، لوسیونهای پاککننده برای شما بهترین انتخاب خواهند بود. این محصولات که به شکل تیوب و پمپی موجود هستند، پوستتان را آبرسانی کرده و با پاک کردن آرایش، آلودگی و جرمها، احساس شادابی و رطوبت ایجاد میکنند.
یک آرایش پاک کن متناسب با نوع پوست خود انتخاب کنید
بهترین پاک کننده آرایش صورت برای شما، لزوماً برای سایرین نیز بهترین نیست. در واقع بهترین پاک کننده صورت برای هر فرد با توجه به نوع پوست او مشخص میشود.
برای پوست خشک از پاک کننده آرایش کرمی یا فومی استفاده کنید
اگر دغدغه مراقبت یا درمان پوست خشک دارید، برای پاک کردن آرایش بهتر است از انواع آرایش پاک کن های کرمی یا فومی استفاده کنید. این نوع پاککنندهها، رطوبت را به پوست باز میگردانند و مواد شیمیایی موجود در آنها، آرایش صورت را پاک خواهند کرد.
آرایش پاک کن های بدون چربی برای همه مفید هستند
اگر نگران این هستید که آرایش پاک کن ها باعث بسته شدن منافذ پوست شما شوند، از پاککنندههای بدون چربی استفاده کنید. پاککنندههای بدون چربی، معمولاً ملایم هستند و به همین دلیل، شاید لازم باشد دو یا سه بار از آنها استفاده کنید.
این نوع پاککنندهها برای انواع پوست مفید هستند؛ به همین دلیل، بدون توجه به نوع پوستتان میتوانید با خیالی راحت از آنها استفاده کنید.
برای پوست حساس از امولسیونهای پاک کننده کرمی استفاده کنید
اگر پوستی حساس دارید، یک پاک کننده آرایش کرمی تهیه کنید که میتوانید آن را روی صورتتان ماساژ داده و سپس آبکشی کنید. هنگام استفاده از این نوع پاککنندهها، نیازی نیست چیزی را برای پاک کردن آرایش روی پوستتان بکشید؛ به همین دلیل، پوست تحریک نمیشود.
پوستهای چرب بهتر است از پاک کننده آرایش حاوی سالیسیلیک اسید بهره ببرند
اگر پوستتان چرب یا ترکیبی از چرب و خشک است، از آرایش پاک کن حاوی سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید استفاده کنید. این ترکیبات علاوه بر پاک کردن آرایش، باعث پاک کردن چربی اضافه از سطح پوست نیز میشوند و به پاکسازی صورت هم کمک میکنند.
بعد از پاک کردن آرایش، صورتتان را بشویید
بعد از پاک کردن آرایش، حتماً صورتتان را توسط یک پاک کننده صورت مانند ژل شستشوی صورت بشویید؛ این کار باعث از بین رفتن مواد شیمیایی موجود در پاک کننده آرایش که روی صورتتان باقی میمانند شده و پوستتان را سالم نگه میدارد.
از آرایش پاک کن حاوی این ترکیبات اجتناب کنید
- الکل
الکل یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده پاککنندههای آرایش است، چون این توانایی را دارد که بهراحتی ترکیبات شیمیایی موجود در مواد آرایشی را از بین ببرد.
اما طبق بررسیهای انجام شده، استفاده مداوم از پاککنندههای حاوی الکل، میتواند به مرور زمان به پوست آسیب برساند. بنابراین بهتر است تا جایی که میتوانید از مصرف آرایش پاک کن حاوی الکل خودداری کنید.
- روغن بچه
برخی از وبسایتها استفاده از پاککنندههای غیر معمول مانند روغن بچه را پیشنهاد میکنند. شاید چنین پیشنهادی به شما کمک کند تا از آرایش پاک کن های حاوی الکل فاصله بگیرید، اما این موضوع را در نظر داشته باشید که استفاده از پاککنندههایی مانند روغن بچه برای پاکسازی صورت میتوانند باعث بسته شدن منافذ پوست شود.
شما میخواهید که پاک کننده آرایش، مواد آرایشی را از روی پوستتان پاک کند، نه اینکه باعث اضافه شدن مواد دیگر شود! بنابراین از مصرف چنین پاککنندههایی اجتناب کنید.
- مواد عطری و نگهدارنده
بسیاری از شرکتهای آرایشی برای جذب مصرفکنندگان، از رایحههای مختلفی در پاک کنندههای آرایش استفاده میکنند. وقتی پوستی حساس داشته باشید، این رایحهها میتوانند باعث تحریک پوستتان شوند. همچنین اگر پوستتان دارای جوش است، از پاککنندههای بدون رایحه استفاده کنید تا پوستتان کمتر تحریک شود.
اگر پوستتان حساس نیست، میتوانید از پاککنندههای آرایش معطر استفاده کنید؛ اما به هر حال این حقیقت به قوت خود باقی است که اگرچه استفاده از اکثر مواد عطری تا غلظت معینی در محصولات آرایشی بهداشتی مجاز است، اما هرچه ترکیب محصول مورد استفادهتان خالصتر باشد، بهتر است؛ بهویژه برای استفاده بلند مدت.
یک آرایش پاک کن خوب از نظر شما باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ نظراتتان را برای ما و دیگران بنویسید.
منبع:
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/micellar-water-as-cleanser
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3366450/